Politie schiet man met vuurwapen neer

De politie heeft een 25-jarige verdachte in Rotterdam neergeschoten, die een andere man bedreigde. De verdachte is naar het ziekenhuis gebracht. De man die door de verdachte werd bedreigd heeft ook een schotwond opgelopen, maar het is onduidelijk door welk wapen die wond is ontstaan.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er rond twee uur een melding binnen van een man die met een vuurwapen rondliep. Hij bleek een andere man in een portiek te bedreigen. De agenten hadden voor er werd geschoten meerdere keren geroepen dat de man het wapen moest laten vallen. Hij bleef daarmee dreigen, en daarom voelde de politiemannen zich genoodzaakt te schieten.

Onderzoek Rijksrecherche

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De Rijksrecherche doet als altijd in dergelijke gevallen onderzoek. Er wordt onder meer uitgezocht wie op wie heeft geschoten en hoeveel agenten hebben gevuurd.

Hoe ernstig de verdachte gewond is, is niet duidelijk. Zaterdagochtend ligt er voor het café waar de schietpartij plaatsvond, een plas bloed. De man die werd bedreigd raakte lichtgewond en mocht na behandeling in het ziekenhuis nog dezelfde nacht naar huis.