Politie schiet na achtervolging Breda

De politie heeft woensdagochtend in Breda geschoten op een automobilist die ervandoor was gegaan. Na een achtervolging blokkeerde de politie de weg en toen de verdachte de politiewagen ramde, werden er schoten gelost. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Woensdagmorgen kreeg de politie een melding over een persoon die vermoedelijk lag te slapen in een auto op de oprit van een woning. Het huis is gelegen in een buitengebied ten zuiden van Breda.

Toen de politie de auto wilde controleren, gingen de twee verdachten er snel vandoor. Bij de achtervolging die daarna ontstond, werden hoge snelheden bereikt. Via België eindigde de achtervolging in de Overaseweg in Breda. Daar stond een politieauto die de weg blokkeerde.

Vervolgens wilde de automobilist niet stoppen en ramde de politiewagen. Daarop heeft een agent schoten gelost. Niemand raakte daarbij gewond. Door de aanrijding kon de bestuurder van de auto niet meer verder. De twee inzittenden, een 41-jarige man uit Heerhugowaard en een vrouw (60) uit Breda zijn aangehouden. Waarom zij ervandoor gingen is niet bekend.