Automobilist rijdt in op motoragent

De politie heeft een man aangehouden die in de nacht van donderdag op vrijdag op een motoragent in is gereden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij was op de vlucht voor de politie en reed in op de agent. Deze loste enkele schoten in de richting van de auto. Daarbij is de bestuurder niet gewond geraakt. Hij vluchtte uit de auto en kon niet veel later gearresteerd worden in een weiland.

Op de Europalaan in Utrecht werden twee mannen gecontroleerd die betrokken zouden zijn bij een verdachte situatie. Ze konden zich niet legitimeren en werden daarom aangehouden. Een van hen sloeg op de vlucht. Hij wist in een personenauto weg te rijden waarna een achtervolging werd gestart. Drie politieauto’s hebben geprobeerd de vluchtwagen te ‘blokken’, dit mislukte. De vluchtauto reed tegen het verkeer in op de A27 waarna de motoragent de auto recht op zich in zag rijden, hij loste verschillende schoten maar de bestuurder reed door en miste de agent ternauwernood.

Hij vervolgde zijn weg nog een stuk en verliet daarna het voertuig. Agenten wisten hem te achterhalen en hij werd opgepakt in een weiland.