Politie schiet op drie plaatsen; één gewonde

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag bij drie verschillende incidenten schoten gelost. Bij een incident in Rotterdam raakte de verdachte gewond. Hij zou de agenten met een vuurwapen hebben bedreigd nadat de agenten hem volgde voor een beroving.

Toen de man het wapen op de politie richtte, schoten de agenten. Hij is aangehouden met een schotwond in zijn been, en naar het ziekenhuis gebracht. Voor de beroving is ook een tweede verdachte gearresteerd.

Auto ingesleurd

De politie heeft in dezelfde nacht ook de wapens getrokken bij een aanhouding in Vlaardingen. Er was een melding over een ruzie binnengekomen waarbij mogelijk was geschoten. Ook zou er iemand een auto zijn ingesleurd, waarna het voertuig met gedoofde lichten wegreed.

De politie wist de auto klem te rijden. Daarbij werd een waarschuwingsschot gelost. Eén van de inzittenden is aangehouden, een derde gaf zich over. In de auto zat een vrouw die mogelijk onder dwang was meegenomen.

Schot na achtervolging

Ook in Zeist werd een waarschuwingsschot gelost. Agenten zagen op de A12 bij Maarn een auto snel wegrijden toen hij de politieauto zag. De bestuurder zette zijn lichten uit en pakte de afslag bij Driebergen. Na een achtervolging zette de politie de auto in Zeist aan de kant.

De drie inzittenden wilden te voet vluchten. Twee van hen zijn na een waarschuwingsschot alsnog aangehouden, de derde is ontkomen.