Politie schiet op vluchtende verdachten (UPDATE 2)

De politie heeft afgelopen nacht een waarschuwingsschot gelost op zeven inzittenden van een vracht- en personenwagen, die een stopteken weigerden. Het gebeurde op de A67 bij Veldhoven. De vrachtwagen die voorzien was van een buitenlands kenteken, was gestolen en ook de lading was ontvreemd.

Speurhonden

De vrachtwagen werd klem gereden door de politie, waarna de bestuurder en zijn bijrijder op de vlucht sloegen. Ook de vijf inzittenden van een personenauto, die achter de vrachtwagen reed, stopten en vluchtten. Alleen de vrachtwagenchauffeur, een 46-jarige Albanees is aangehouden. De anderen konden, ook door speurhonden van de politie, niet gevonden worden. In de nacht van zondag 12 op maandag 13 mei hebben criminelen ook al op diverse parkeerplaatsen, onder andere in Venlo en Venray 68 zeilen van vrachtwagens opengesneden op zoek naar lading.

Update

De politie bevestigt desgevraagd tegenover Crimesite dat de lading die is aangetroffen in de gestolen vrachtwagen afkomstig is van diefstal. Politiewoordvoerder Dennis Janus:

De vervoerder van de gestolen goederen heeft eerder deze week aangifte gedaan. Dus we hebben een match met de spullen die zijn aangetroffen in de witte truck, we hebben een ronde zaak. Om wat voor goederen het precies gaat, kunnen we in het belang van het onderzoek niet zeggen. Maar meestal zijn dit soort bendes op zoek naar makkelijk te verhandelen spullen zoals, electronica, sportschoenen en mobiele telefoons.

De snelweg A67 tussen De Hogt en Eersel was enige tijd afgezet en het verkeer werd omgeleid. Na onderzoek bleken de Hongaarse kentekenplaten die op de vrachtwagen zaten, te zijn gestolen.