Politie schiet na steekpartij

De politie in Den Haag heeft op een man geschoten die zondagavond instak op een taxichauffeur. De neergeschoten man ligt gewond in het ziekenhuis en is als verdachte aangehouden. De Rijksrecherche onderzoekt de zaak.

Gisteren kreeg de politie om 14.30 uur de melding dat een taxichauffeur door een klant in zijn taxi was neergestoken ter hoogte van De Savornin Lohmanlaan. De dader, een 59-jarige Hagenaar, stak de 45-jarige chauffeur meerdere malen met een scherp voorwerp en sloeg vervolgens op de vlucht. Het slachtoffer weet uiteindelijk aan zijn belager te ontkomen en met zijn taxi te vluchten.

Schoten

De dader vluchtte een nabijgelegen sportpark op, waar hij door agenten werd aangehouden. Tijdens deze aanhouding werd er door de politie op de verdachte geschoten. Zowel de taxichauffeur als de verdachte zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De taxichauffeur kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Omdat er bij de aanhouding is geschoten door de politie, onderzoekt de Rijksrecherche het schietincident. Omroep West filmde de traumahelicopter.