Politie negeert regels bij miljoenenorders

Een grote leverancier van politieapparatuur heeft aangifte bij de rijksrecherche gedaan van het overtreden van de integriteits- en aanbestedingsregels door de inkopers van de Nationale Politie. Dit zou zijn gebeurd bij miljoenenorders van alcoholtesters en portofoons. Dat schrijft De Telegraaf maandag.

Brandbrieven

Importeur Tomar Europe heeft afgelopen maand de Tweede Kamer en minister Opstelten geïnformeerd via verschillende brandbrieven. Het ministerie heeft de ondernemer uitgenodigd voor een gesprek met twee topambtenaren.

Volgens de importeur zou de politie stelselmatig aankopen doen zonder zich veel aan te trekken van de geldende aanbestedingsregels en –procedures.

In de brieven valt te lezen dat ongeacht de prijs het bedrijf of merk dat de voorkeur  van de inkopers heeft, uiteindelijk de order binnensleept. In het geval van de portofoons kwam uit een interne test van politieregio Brabant-Oost Sepura als de betere en goedkopere optie naar voren. Toch is er voor de order vastgehouden aan Motorola.

Lees ook:

Aankoopbeleid politie-auto slecht

Corruptieonderzoek bij Nationale Politie

Politie wil VW blijven rijden

Pepperspray-schandaal bij politie