Politie stak half miljoen in ‘cold case-game’

De politie heeft inmiddels een half miljoen euro in een computerspel gestoken om mensen te betrekken bij verschillende cold case-zaken. Het project is echter gestopt omdat de kosten te hoog worden. In de proefversie stond de onopgeloste moord op de Apeldoornse duivenmelker Henk Gerritsen (foto, onder) centraal. Reconstructie van de moord na de break.

(Foto: youtube)

Het programma Dossier GLD besteedde donderdag nogmaals aandacht aan de onopgeloste moordzaak uit 1998. In het item kwam uiteraard ook de proefversie van het computerspel naar voren.

Half miljoen

Het heeft de politie inmiddels al een half miljoen euro gekost, meldt Omroep Gelderland. Uit een evaluatie van TNO zou blijken dat het “cold case-spel” pas echt zin heeft als er meer geïnvesteerd wordt. En dat geld is er niet. Daarom zou het project gestopt zijn.

Doodgeschoten

Het idee van het spel kwam volgens Omroep Gelderland van de politie Noord-Oost Gelderland. Zij wilden het publiek betrekken bij de moord op de Apeldoornse duivenmelker Henk Gerritsen, die in 1998 dood werd gevonden in zijn woning. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Vertrouwen

De familie van de vermoorde duivenmelker zegt in het programma dat het geld beter geïnvesteerd had kunnen worden aan forensisch onderzoek in de zaak. Zij zijn het vetrouwen in politie en justitie na al die jaren naar eigen zeggen kwijt. Hieronder een reconstructie van de zaak.

{youtube}PQs-7wMfoeA{/youtube}