OM stopt onderzoek aangifte verkrachting

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft een rechercheonderzoek naar een verkrachting van een tienermeisje, die zou hebben plaatsgevonden op maandag 5 november 2012 in Ede, stopgezet. Volgens het parket kan de verklaring de aangeefster niet worden onderbouwd door de onderzoeksbevindingen. 

Op 5 november vorig jaar deed een meisje, van middelbare schoolleeftijd, aangifte bij de politie. Zij zou op die middag in het bos nabij de Lunterseweg in Ede van haar fiets zijn getrokken door een onbekende jonge man. Vervolgens zou hij seksuele handelingen bij haar hebben verricht. De politie startte een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op om de zaak te onderzoeken.

Het rechercheteam/TGO van de politie Gelderland-Midden heeft intensief onderzoek gedaan, waarbij een groot aantal getuigen en betrokkenen is gehoord. Ook is een buurt- en passantenonderzoek gedaan, zijn ruim 60 tips nagetrokken en is forensisch onderzoek gedaan.

‘Thans blijkt dat de verklaring van aangeefster niet nader wordt onderbouwd door de onderzoeksbevindingen. De aangetroffen technische sporen hebben (vooralsnog) niet geleid tot tactische aanknopingspunten. Omdat er op dit moment geen tactische en technische aanknopingspunten meer zijn, is besloten om het onderzoek te beëindigen’, schrijft het OM in een persbericht.

Er is ook geen relatie gebleken met het TGO-onderzoek naar seksueel misbruik van een 6-jarige in Ede in april 2012.

Zie ook:

Loverboys, verkrachting, feit en fictie