Politie stopt aanbesteding blaastests

De politie heeft de aanbesteding voor het leveren van blaastests gestopt. De eisen waaraan de apparaten moeten voldoen blijken niet goed te zijn geformuleerd. Ook is de aanbestedingsprocedure voor portofoons on hold gezet. Dat valt maandag te lezen in een persbericht op de website van de politie.

Blaastests

De aanbesteding voor de blaastests bevond zich nog in het beginstadium. Als de fouten in het eisenpakket zijn aangepast, zal de procedure opnieuw worden gestart. Volgens het persbericht beschikt de politie nog over voldoende geschikte ademtests en kunnen alcoholcontroles in het verkeer gewoon doorgaan.

Portofoons

De procedure rondom de landelijke aanbesteding voor portofoons is gepauzeerd. Dit omdat er signalen zijn dat de aanbesteding naar een merk toe is geschreven. De korpsleiding heeft besloten om de procedure van de aanbesteding tegen het licht te houden en daarna te laten toetsen door diverse externe deskundigen.

Schorsing

Vorige week werden vier inkopers van politie en de directeur Facility Management geschorst, omdat er ernstige twijfels zijn over hun integriteit. De geschorste politiemedewerkers waren betrokken bij de aanbesteding van politievoertuigen.

Lees ook:

Mogelijk corruptie bij politietop

Corruptieonderzoek bij Nationale Politie

Politie wil VW blijven rijden

Nieuwe politiewagen veel duurder

Aankoopbeleid politie-auto slecht