Politie stuurt sms-bom voor info dood vrouw

De politie heeft een sms-bom verstuurd naar mensen die in november vorig jaar in de buurt waren tijdens het incident in Amsterdam-Oost waarbij de 27-jarige Sofie Kerklaan zwaargewond raakte, en later overleed.

Pyjama

Volgens Het Parool hebben ongeveer 3.600 mensen rond 13.00 donderdagmiddag een berichtje gekregen met de vraag of zij weten wat er in de nacht van 11 op 12 november gebeurd is op het Djakartaterras, achter de Insulindeweg in de Indische Buurt.

Sofie Kerklaan is half november 2017 zwaargewond aangetroffen op de stoep voor haar woning op het Djakartaterras in de Indische buurt. Volgens een kennis was ze in haar pyjama, met daaroverheen een trui. Ze overleed later aan haar verwondingen. Over de aard van de verwondingen is niets naar buiten gebracht, omdat dit daderkennis kan zijn.

Volgens Het Parool tast de politie nog steeds volledig in het duister wat betreft haar dood, ondanks eerdere publiciteit in Opsporing Verzocht.

Loosduinen

De politie stuurt zelden een sms-bom omdat het wordt gezien als een zwaar opsporingsmiddel. Het wordt ingezet als er specifiek wordt gezocht naar getuigen die op een specifiek tijdstip in een klein gebied kunnen zijn geweest, en andere middelen zijn uitgeput. De laatste keer dat er een sms-bom is verstuurd was in Den Haag in verband met een roofmoord in Loosduinen.

Zie ook:

Wat is er met Sofie gebeurd?