Politie switcht naar Mercedes (VIDEO)

De politie neemt afscheid van de Volkswagen Touran en gaat Mercedes rijden. Donderdag zetten ambtenaren de handtekening op een miljoenencontract met de Duitse fabrikant. In eerste instantie komen er 1250 Mercedessen van de B-klasse en 400 Mercedes Vito naar Nederland.

100 miljoen

Verder komen er nog een paar honderd bestelauto’s voor politiehonden van Mercedes. In totaal beloopt het contract ruim 100 miljoen euro.

De politie heeft in totaal ongeveer 6.500 voertuigen in bedrijf, daaronder zijn ook veel onherkenbare auto’s. De Mercedessen zijn voor de surveillancedienst bestemd.

Politiemensen hebben types van verschillende automerken getest op een circuit in Lelystad. De Mercedes kwam als beste uit de test.

Pon

Meer dan tien jaar verkocht importeur Pon Volkswagens aan de Nederlandse politie. Enkele jaren geleden was er een schandaal omdat er beleidsambtenaren zouden zijn omgekocht. Het bedrijf kwam met het Openbaar Ministerie een transactie overeen. In 2014 werd het contract met Pon opgezegd. Toch bleef de politie tot in 2016 nog Volkswagens kopen omdat er nog geen nieuwe leverancier gevonden was. Dat is nu voorbij.