Politie toont beelden rip en schietpartij (VIDEO)

In Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond beelden getoond van een roofoverval en schietpartij in Amsterdam-Zuidoost in juli van dit jaar. Een van de betrokkenen raakte zwaargewond. Het gebeurde dicht in de buurt van twee basisscholen.

Buik

Aan het Geerdinkhof in Amsterdam-Zuidoost vonden agenten rond 10.00 een zwaargewonde man. Hij was een paar keer in zijn buik geschoten.

Eerder die ochtend reed een man op een fiets naar het Geerdinkhof. Daar ging hij bij één van de woningen langs voor een afspraak. Verderop staan twee personen die hem kennelijk in de gaten hielden. De man met de fiets kreeg iets overhandigd van iemand uit het huis, drugs denkt de politie.

Voortvluchtig

Daarna volgt de beroving met pepperspray en taser. Plotseling wordt de man die de pepperspray toedient beschoten. Hij raakt zwaargewond in zijn buik. Het is een 35-jarige Pool. Volgens de politie was de schutter de man met de fiets. Hij is voortvluchtig. De politie heeft het vermoeden dat hij uit Midden- of Zuid-Amerika komt. De Pool met de pepperspray is aangehouden.

https://youtu.be/tvMw80DdlhY