Politie toont beelden bedreigers Rotterdamse club

De politie heeft in Opsporing Verzocht beelden getoond van onbekenden die betrokken waren bij een schietincident waarbij de Rotterdamse club Blu is beschoten. Er loopt onderzoek naar een reeks bedreigingen tegen de club. Vorige maand ontplofte een handgranaat voor de deur.

Explosief

Discotheek Club Blu ligt aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam-Alexander. Op vrijdagmiddag werd bij de containers buiten de club een handgranaat gevonden. Op de vroege ochtend van zaterdag 16 december, ontplofte rond 02.45 een explosief voor de deur.

Scooter

In de nacht van dinsdag 19 december is de deur van de club beklad met de woorden ‘war’en ‘oorlog’. In de volgende nacht is rond 01.00 met een automatisch wapen op de voordeur geschoten door mannen die wegreden op een scooter.

 

Eerdere incidenten

In en rond Club Blu zijn eerder incidenten geweest. Zo was er in september vorig jaar een schietpartij buiten de club, waarvan ook opnames zijn. En Jason, JayJay, L. die in november vorig jaar werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidatie van Abderrahim “Appie” Belhadj werd in juni 2016 gearresteerd voor uitgaansgeweld in Club Blu.