Politie: transportbedrijf Zeewolde in drugshandel

De Landelijke Eenheid van de politie verdenkt een transportbedrijf uit Zeewolde van het op grote schaal transporteren van drugstransporten. Afgelopen zaterdag zijn op zes locaties invallen gedaan in panden in Zeewolde en Soest. Acht mannen en één vrouw zijn aangehouden.

Tonnen

Ze worden verdacht van het smokkelen van drugs en het witwassen van crimineel geld. Volgens de politie liepen de opbrengsten van de drugstransporten ‘in de tonnen of zelfs miljoenen’. Met dit geld zijn investeringen in drugshandel en zijn luxe goederen gekocht. Bij de invallen zijn in totaal honderd polititemensen, specialistische speurhonden, een mobiel vrachtauto scanteam van de Douane en een speciaal duik- en searchteam van Defensie ingezet. Het onderzoek staat onder leiding van landelijk parket. Het onderzoek duurt waarschijnlijk nog een aantal maanden. De politie heeft niet gemeld om wat voor drugs het gaat en ook niet waar de drugs naar toe zijn vervoerd. Volgens de politie werkte het transportbedrijf onder de gangbare prijs, dat werd mogelijk gemaakt door de winst uit de drugshandel.

Koi karpers

Tijdens de doorzoekingen trof de politie bij de hoofdverdachte een vuurwapen en twee stroomstootwapens aan. Daarnaast zijn een hoeveelheid contant geld, drugs, acht trekkers met oplegger, meerdere (luxe) auto’s, jetski’s, een speedboot en een verzameling zeldzame koi karpers en in beslag genomen. De hele administratie van het transportbedrijf is meegenomen voor verder onderzoek. Dinsdag heeft de rechter-commissaris twee verdachten voor 14 dagen in bewaring gesteld en één verdachte voor nog drie dagen in de politiecel. Zes verdachten zijn na verhoor en onderzoek heengezonden, maar  blijven wel verdachte. Onder de aangehouden personen zijn de directeur en aandeelhouder van het transportbedrijf en de vrouw is de partner van één van beiden.