Politie-uniformen en dienstwapen gestolen

Drie agenten van de politie Noord-Nederland zijn na een woninginbraak hun uniformen kwijt. Bij een van hen is ook het dienstwapen gestolen. De diefstal vond al in het najaar plaats, maar is nu pas bekend geworden. Volgens de politie hebben de inbraken niets met elkaar te maken en gaat het ook om verschillende daders. 

Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Enkele weken

Twee van de agenten wonen in de provincie Groningen, de derde in Friesland. In welke plaatsen er is ingebroken wil de politie niet zeggen. De inbraken vonden in een tijdsbestek van enkele weken plaats. De dieven zouden niet hebben geweten dat ze bij politieagenten inbraken.

Kluis

In een van de gevallen is behalve het uniform ook het dienstpistool gestolen. Het wapen lag opgeborgen in een kluis. ‘De collega heeft bij het opbergen van het wapen alles volgens het protocol gedaan’, zegt een politiewoordvoerder tegen het Dagblad van het Noorden. De politie doet nog steeds onderzoek naar de verschillende incidenten en heeft nog geen verdachten op het oog.

Vuurwapens

Het stelen van politiekleding gebeurt vaker en regelmatig ook doelbewust. Eind februari werd nog een kleine partij uniformen buitgemaakt bij een overval op een pakketbezorger in Utrecht. De politiekleding werd begin april teruggevonden in een garagebox in Utrecht. Daar werden ook automatische vuurwapens, een gestolen Audi en explosieven aangetroffen.