Politie: vader en zoon druk in de weer met pillen versturen

De politie heeft dinsdag in Appelterm en Wijchen twee mannen aangehouden voor de uitvoer van xtc-pillen met de post. Op hun woonadressen en in een pand in Beuningen heeft de politie doorzoekingen verricht. Daarbij is bijna tien kilo pillen aangetroffen.

Enveloppen

Het zogeheten “Post Interventie Team” van de landelijke eenheid van de Nationale Politie startte enkele weken geleden onder leiding van het landelijk parket een onderzoek naar de drugshandel, nadat er negen enveloppen waren onderschept. Daarna werden nog diverse andere enveloppen met pillen onderschept. In totaal zat er voor ongeveer één kilo aan xtc-pillen in die enveloppen.

De brieven waren bestemd voor onder andere de Verenigde Staten, Polen en India.

Nootjes

De aangehouden mannen kwamen tijdens het onderzoek in beeld. Het zijn een vader en een zoon van 63 en 39 jaar. Ze brachten volgens de politie hun spullen op het internet aan de man.

In de woning van de 63-jarige verdachte in Appeltern lag ongeveer tien kilo (ongeveer 25.000) xtc-pillen. De politie nam ook een een groter hoeveelheid nootjes en snoepgoed in beslag, die bestemd waren om de pillen in te verpakken.

Het Post Interventie Team onderzoekt de handel nog verder en kijkt onder meer naar de afnemers en hoe lang de twee al bezig waren en hoeveel ermee zou zijn verdiend.