Politie valt bij drugsdealer binnen

De politie heeft vrijdagavond een inval gedaan in een pand van de drugsdealer David ‘Tyson’ W. De dealers zorgde volgens Het Parool al maanden voor overlast in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Drugsverslaafden en alcoholisten hangen regelmatig rond op pleintjes in de buurt.

De politie hoopt daar met de actie een einde aan te hebben gemaakt. De politie hoopte vooraf aan een kleine, snelle actie genoeg te hebben, maar juist op de avond van de inval veranderde de handelswijze van de dealer, schrijft Het Parool.

Normaal gesproken laat hij drugsgebruikers de drugs in het pand ophalen, waarna ze met de drugs het pand verlaten. Maar die avond komt er af en toe een van de gebruikers naar buiten. De politie besluit een junk op te pakken, maar die wil niets zeggen. Hij heeft bovendien geen drugs op zak: blijkbaar wordt de drugs vanavond binnen gebruikt.

Een tijd lang waren er acht personen in het pand; van drie van hen is bekend dat ze een reputatie hebben zich tegen de politie te verzetten. Toen er genoeg personen het pand hadden verlaten, viel de politie alsnog het pand binnen. Daarbij werden David W. en twee handlangers opgepakt. Ook werd er administratie in beslag genomen.