Politie valt Brabants drugslab binnen

Bij een inval in een drugslab dat in bedrijf was heeft de politie maandagmorgen bij Fijnaart drie mannen aangehouden. Dat gebeurde rond 12.00, in een bedrijfspand aan de Tonsedijk. De politie zegt dat een arrestatieteam binnen drie mannen aantrof, die werden aangehouden.

Het zijn twee mannen uit Tilburg van 29 en 57 jaar oud en een 54-jarige man uit Zoetermeer. De politie had de zaak enige tijd in onderzoek nadat er informatie was binnengekomen dat er mogelijk een drugslab in de loods zou zitten.

Om het lab op een veilige manier te ontmantelen zijn na de inval specialisten van het team Landelijke Faciliteit Ondersteunen Ontmantelen ingezet. Ook zijn er rechercheurs  van de forensische opsporing opgeroepen om sporen veilig te stellen. Een specialistisch bedrijf zal op een later moment de spullen vervoeren naar een opslag locatie.

De politie zegt niet wat er in de loods werd gemaakt. Volgens BN/De Stem werd er amfetamine geproduceerd. Maar het kan ook MDMA (xtc) zijn geweest. Het productieproces en de grondstoffen voor deze stoffen zijn sterk verwant.