Elf arrestaties bij Satudarah in Brabant (UPDATE)

De politie in West-Brabant heeft dinsdagavond tien leden van MC Satudarah aangehouden. Er waren vanaf 20.00 invallen in verschillende panden van de motorclub in de Bredase regio, onder meer in Zundert. Aan het einde van de middag hield een arrestatie-team twee mannen aan op snelweg A16. De acties houden verband met onrust rond mogelijke afpersing in de Bredase horeca.

 

 

De politie Midden- en West-Brabant viel aan het begin van de avond binnen in het Satudarah-clubhuis  aan de Bredaseweg in Zundert. Het pand werd omsingeld. Daarbij is een pantserwagen ingezet. Er waren ook helicopters in de lucht en een arrestatieteam ter plaatse. Het huis werd afgezet met hekken. In Zundert zijn zes mensen aangehouden.

In totaal hield de politie dinsdagavond elf mensen aan bij invallen in Zundert, Rotterdam, Breda, Bergen op Zoom, Tilburg en Halsteren. In totaal zijn tien panden doorzocht. Alle mannen zijn lid van de Satudarah-afdeling Breda.

Afgelopen augustus is de politie begonnen met een onderzoek naar leden van MC Satudarah die portiers van een Bredaas café zouden hebben bedreigd in de nacht van 12 op 13 augustus. 

Het strafrechtelijk onderzoek richt zich ook op een geweldsincident op 23 augustus 2011 te Rijsbergen. Bij dit incident werden twee personen ernstig mishandeld door vermoedelijk eveneens een groep leden van motorclub.

 De tien in Zundert en elders aangehouden mannen wordt betrokkenheid bij de bedreiging op 12 /13 augustus 2011 verweten en/of eveneens verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident op 23 augustus 2011 in Rijsbergen.

De aangehouden verdachten zullen naar verwachting op vrijdag 21 oktober 2011 worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De Bredase krant BN/De Stem schreef in augustus al dat ten minste tien Satudarah-leden verdacht zijn.

In het weekend van 13 en 14 augustus waren er spanningen rond verschillende Bredase horecazaken. Anonieme bronnen vertelden aan de De Stem dat een groep Satudarah’s zich intimiderend opstelde en portiers bedreigde.

Café De Nachtwacht zou daarop de deuren hebben gesloten maar de eigenaresse zegt dat er alleen een technische storing was.

Verder meldden bronnen dat Satudarah een deal zou hebben gesloten met een Tilburgs beveiligingsbedrijf met als doel het toezicht aan de deuren en ook ín een aantal Bredase zaken over te nemen. Dat zou ook bij horecazaken in Tilburg gebeurd zijn. Daarmee zou Satudarah bepalen wie er in deze zaken binnenkomt en wie niet.

Een Harley-bijeenkomst in Breda is deze zomer afgelast door de burgemeester.

{youtube}aaxe4aD0GqI{/youtube}

{youtube}W3qRHAjaUUI{/youtube}

Zie ook:

Burgemeester Breda: geen gesprek Satudarah 

Thuis bij Satudarah 

Motorfeest afgelast uit vrees treffen MC’s