Politie valt watersportcentrum binnen

Zondag heeft de politie een grote actie gehouden op watersportcentrum Hermenzeil in Raamsdonk (N.-B.). Een gestolen speedboot en grondstoffen voor synthetische drugs zijn in beslag genomen.

Kentekens

De politie zegt de inval te hebben ondernomen samen met het Openbaar Ministerie, de gemeente Geertruidenberg, de Belastingdienst en de Douane. Doel is om wat zij noemt ‘ondermijnende criminaliteit’ tegen te gaan. De actie vond zowel op het land als op het water plaats. Kentekens van auto’s en registratienummers van boten zijn vastgelegd en gecontroleerd. De personalia van alle aanwezigen werd gecontroleerd. Verder zijn alle woningen op het perceel integraal geïnspecteerd.

Rompnummer

De politie trof in een loods een speedboot aan die was omgekat en voorzien van een nieuw rompnummer. Na onderzoek bleek dat de boot in 2011 als gestolen was gemeld. In de loods werd ook nog een gestolen buitenboordmotor ontdekt. Op het terrein trof de handhavers vier jerrycans van elk twintig liter met mierenzuur aan. De politie ziet mierenzuur als een grondstof voor de productie van synthetische drugs. De speedboot, buitenboordmotor en de vaten zijn in beslag genomen en afgevoerd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Drank- en horecawet

De gemeente Geertruidenberg heeft gecontroleerd op de drank- en horecawet en permanente bewoning. Hierbij is een aantal overtredingen geconstateerd. De zogeheten Taskforce Brabant Zeeland wil de vermenging van onder- en bovenwereld, ofwel ondermijning, tegengaan. Ondermijningsteams bestaan uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst. Zij werken nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven, instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.