‘Politie valt woning verdachte aanslag ambtenaar binnen’

Politie is vrijdagavond een woning in Culemborg binnengevallen. De Gelderlander schrijft dat de zaak verband houdt met de aanslag met brandbommen op de woning van een ambtenaar in Tiel, op 7 februari. De bewoner is niet aangehouden.

Brandbommen

Het huis is van een 54-jarige oudijzerhandelaar. Dertig rechercheurs waren tot na middernacht aan het zoeken in de woning tot na middernacht en de straat werd volledig afgesloten. Agenten hebben diverse spullen meegenomen. Op het moment van de inval was de bewoner niet aanwezig.

Bij het huis van een 43-jarige Tielse juridisch adviseur bij de gemeente Culemborg vlogen in de nacht 6 op 7 februari brandbommen door de ruit.

Vergunningen

De recherche onderzoekt het conflict dat de 54-jarige Culemborger al langere tijd heeft met de gemeente Culemborg. Zijn familie verliet in 2012, geholpen door de gemeente Culemborg, het plaatselijke woonwagencentrum. Op een perceel op de Kooiweg-West is zijn oudijzerhandel voortgezet. Daarna kreeg de ondernemer conflicten met de gemeente, onder meer over vergunningen.