Politie verhindert poging ontvoering in Amsterdam

De politie zegt dat ze dinsdagmiddag in Amsterdam bij toeval de ontvoering van een man heeft weten te verhinderen. Er is een groot onderzoek naar de zaak gestart. Woensdagochtend is een verdachte aangehouden. Het incident gebeurde bij een flat aan Huigenbos in Amsterdam-Zuidoost.

Rivierenbuurt

De verdachte werd aangehouden in een woning aan de Trompenburgstraat, in de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid. Deze man zit vast voor verhoor. De recherche is nu op zoek naar andere verdachten.

Dinsdagmiddag verliet het slachtoffer rond 15.00 de flat aan Huigenbos en liep richting zijn auto, die geparkeerd stond bij de flat in de buurt van de kruising met de Abcouderweg. Toen hij bij zijn auto was, liepen meerdere onbekende mannen op hem af om iets te vragen. Vrijwel direct daarna duwden de mannen het slachtoffer in een blauwe bestelbus van het merk Citroën, type Jumper. De blauwe bestelbus stond direct naast de auto van het slachtoffer geparkeerd.

Worsteling

Er ontstond vervolgens een worsteling tussen het slachtoffer en de mannen. Op dat moment kwamen er toevallig twee surveillerende politieagenten langs. De mannen lieten het slachtoffer meteen los en vluchtten verschillende kanten op. Verschillende politie-eenheden zochten in de omgeving naar de mannen, maar die waren spoorloos.

In het onderzoek is naar voren gekomen dat de daders naast de blauwe Citroën Jumper ook gebruik hebben gemaakt van een zwarte Toyota Aygo. Ook staat volgens de politie vast dat de voertuigen op 9 en 10 april 2018 in en/of in de directe omgeving van de Trompenburgstraat in Amsterdam zijn geweest.