Politie verijdelde aanslag Duitse Hells Angels

De politie heeft een aanslag van de Berlijnse Hells Angels verijdeld op de rivaliserende motorclub Bandido’s. De Hells Angels zouden in de afgelopen maanden de Bandido’s hebben verdreven uit de hoofdstad, daarom richten ze zich op chapters buiten Berlijn. Leden van de motorclub zouden via internet hebben afgesproken om Bandido’s in Neubrandenburg, in noord-oost Duitsland, aan te vallen.

Eind mei werd het volgens de politie door de Hells Angels verboden voor andere motorclubs om nog met badges op hun motorjas door Berlijn te lopen. De Bandido’s hebben daardoor flink aan invloed moeten inleveren.

Volgens de politie gaat het conflict om drugsroutes tussen Berlijn en de Baltische kust en Polen. Onlangs hebben twee chapters van de Bandido’s in het noord-oosten van Duitsland zichzelf opgeheven. De politie denkt dat de Hells Angels hun kans roken en hun rivalen nu definitief van de drugsroute willen vegen.

De afgelopen maanden is het onrustig in Berlijn rond de motorclubs. Volgens de politie kan het conflict elk moment escaleren. Er vonden al enkele schietpartijen plaats, waar onder andere de prominente Hells Angel André Sommer slachtoffer van werd. De politie probeert in heel Duitsland de motorclubs te verbieden.

Lees hier alles over de strijd tussen de motorclubs in Duitsland.