Politie vermoedt misdrijf na vinden lichaam

De politie heeft zaterdag een lichaam gevonden in een woning in Zwolle. Na onderzoek laat ze zondagmorgen weten uit te gaan van een misdrijf. Op hetzelfde adres werd sinds 10 dagen een man vermist.

Zoekactie

Zaterdag maakte de politie bekend dat zij onderzoek deed in een woning aan de Zwolse Van Zuylenware. Ze is de hele dag bezig geweest met forensisch onderzoek. De zoekactie had te maken met de ‘zorgelijke vermissing’ van een 38-jarige man die al sinds 7 of 8 februari niet meer gezien was. Ze hield er al rekening mee dat de man niet meer in leven was. Een 40-jarige man werd aangehouden in verband met de vermissing. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Dit betekent dat hij nog minstens drie dagen vast zal worden gehouden.

Misdrijf

Vanmorgen laat de politie weten dat ze op het adres een lichaam heeft gevonden. Bij de doodsoorzaak gaat ze uit van een misdrijf. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld, aldus de politie. Er zal sectie worden verricht aan het lichaam. Het onderzoek gaat vandaag verder. Hierbij was de afgelopen dagen ook het Nederlandse Forensisch Instituut (NFI) betrokken.

‘Ook in de woning kunnen aanwijzingen en sporen aanwezig zijn die de belangrijkste vragen kunnen beantwoorden’, laat de politie zondag weten. ‘Dit onderzoek vindt systematisch en minutieus plaats. De omgeving zal ook vandaag nog afgeschermd worden.’

Lees hier meer:

Arrestatie om verdwijning in Zwolle