Roofmoord Rick Geelen: Auto gevonden (UPDATE)

De politie heeft vrijdag 27 april een rode Honda Civic in beslag genomen in Rotterdam Zuid. Het gaat vermoedelijk om de vluchtauto van de moordenaars van de 24-jarige Rick Geelen, die waarschijnlijk het slachtoffer is geworden van een roofmoord. Rick Geelen werd op 17 maart in een portiek van een flat aan de Binnensingel in Vlaardingen doodgeschoten.

(Foto: Opsporing Verzocht)

 

 

Getuigen zagen vlak daarna drie getinte mannen, vermoedelijk Antillianen, uit de portiek komen en vervolgens wegrijden in een rode auto, die leek op een Honda Civic. Deze auto werd afgelopen dinsdag getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht en daar kwamen veel reacties op.

 

De in beslag genomen auto wordt onderzocht op sporen. 

Het slachtoffer is volgens de politie op de dag van de moord en de dag ervoor de straat op gegaan om cocaïne te kopen. Hij handelde wel vaker in verdovende middelen, maar die twee dagen had hij veel geld bij zich. Dat geld, gekregen van zijn vader, droeg hij in een wit Hugo Boss-tasje om zijn nek.

De politie vermoedt dat de daders hebben geweten dat Rick veel geld bij zich droeg en dat ze hem daarom hebben beroofd en vermoord. Hoogstwaarschijnlijk kocht hij de cocaïne die twee dagen dus bij dezelfde personen.

Eerdere berichtgeving:

Liquidatie in Vlaardingen