Politie: vermoorde Serviër zat in de drugshandel (VIDEO)

De politie zegt te vermoeden dat de dader (of daders) die dit voorjaar Serviër Goran Tasic om het leven bracht een Serviër is die in de drugshandel zat. De Servische en de Nederlandse politie hebben sterke aanwijzingen dat ook Tasic bezig was met drugshandel ’tussen Nederland en Scandinavië’.

Stockholm

Goran Tasić was net vanuit Stockholm in Zweden op Schiphol aangekomen en op donderdag 15 maart nog maar een uurtje in Nederland. Het heeft er alle schijn van dat hij doelbewust naar de Piet Mondriaanstraat is gelokt om hem te kunnen liquideren. De politie zegt niet te weten met wie hij daar die avond een afspraak had.

Pistoolmitrailleur

Tasic heeft vanaf luchthaven Schiphol een taxi naar de Piet Mondriaanstraat genomen. Vlak nadat de taxi vertrokken was hoorden buurtbewoners rond 22.00 schoten. Tasić overleed later in een ziekenhuis.

De vermoedelijke schutter is na het schietincident weggerend richting een steegje naast garageboxen. Een getuige vertelt de politie later dat hij de donker geklede man naar een sloot zag lopen en toen een plons hoorde, alsof er iets in het water werd gegooid. Diezelfde avond vonden duikers daar in het water een Agram Lüger 9 millimeter, een semiautomatische pistoolmitrailleur.

De hoofdofficier van justitie in Amsterdam heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van deze zaak.

Zie ook:

Verdachte liquidatie Goran Tasic op vrije voeten

Geliquideerde man is Joegoslavische crimineel (UPDATE)