Politie verspreidt beeld van verdachte dodelijke schietpartij (UPDATE)

De politie heeft woensdagmiddag de identiteit bekendgemaakt van de verdachte van de dodelijke schietpartij waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag  Orpheo Gefferie werd doodgeschoten in parkeergarage The Bank in de Amstelstraat, dichtbij het Amsterdamse Rembrandtplein. Het is de 20-jarige Erxinio Luntungan uit Amsterdam.

Parkeerautomaat

Dinsdagmiddag bracht de politie het bericht naar buiten dat de verdachte 24 uur de tijd om zich te melden. Als hij dat niet zou doen dan zou het Openbaar Ministerie mogelijk besluiten om zijn beeld en identiteit naar buiten te brengen.

Aan de schietpartij iets voor half vijf ging volgens sterke geruchten een ruzie bij een parkeerautomaat vooraf. In de parkeergarage was het druk doordat veel bezoekers clubs Blue Ivy en Club Air naar huis wilden gaan.

Er zijn al drie mannen en een vrouw aangehouden maar de politie gaat ervan uit dat zij niet hebben geschoten.

Familie

Verschillende bronnen melden inmiddels dat de verdachte Luntungan familie is van de vriend van de zus van rapper Lexxxus. Aan AT5 vertelt de rapper dat de recente beschieting van zijn huis te maken kan hebben met de schietpartij in de parkeergarage een paar dagen eerder. Volgens hem is het mogelijk dat de daders dachten dat hij Luntungan onderdak bood, wat niet zo was.