Politie verspreidt beelden van gewelddadige woningoverval (VIDEO)

In Opsporing Verzocht heeft de politie beelden laten zien van een overval bij een woning in Ridderkerk. Daar werd op 8 december vorig jaar een man bijna beroofd van zijn horloge door twee jonge mannen. Een van hen loste een schot met een vuurwapen.

Deurbelcamera

De 41-jarige inwoner van Ridderkerk werd bij zijn voordeur aangevallen en met een vuurwapen bedreigd en geslagen. De twee daders wilden zijn horloge hebben, zo lieten ze weten, volgens de politie in ‘straattaal’.

De politie denkt dat de daders de man hebben opgewacht bij zijn woning. Zodra hij uit zijn auto was gestapt vlogen ze op hem af. De deurbelcamera filmde het incident en maakte een geluidsopname waarop één van de overvallers te horen is.

Het slachtoffer denkt dat beide daders vrij jong zijn. Zijn vrouw en zoontje hoorden hem schreeuwen en even later ook het schot.

Scooter

Een getuige heeft de daders op een blauwe Gilera scooter zien wegrijden. Ze slaagden er niet in om het horloge mee te nemen.

Het slachtoffer heeft het horloge inmiddels verkocht. Volgens de politie deed hij dat omdat hij het niet waard vindt om door het horloge met zijn gezin in angst te moeten leven of op zijn hoede te moeten zijn.