Politie verspreidt foto Satudarah-kopstuk (VIDEO)

De politie heeft in Opsporing Verzocht foto en naam van het voortvluchtige Satudarah-kopstuk Michel Boer (52) publiek gemaakt. Volgens de politie heeft diens advocaat laten weten dat Boer niet van zins is zichzelf aan te geven. Hij wordt verdacht van leiding geven aan een criminele organisatie.

Nationale Opsporingslijst

Bij recente politieacties zijn de broers Angelo en Xanterra M. en ook Paul M. aangehouden, op verdenking van leiding geven aan een criminele organisatie die onder meer bezig houdt met afpersing, geweld, wapenbezit, witwassen en drugshandel. Het vierde bestuurslid dat nu wordt gezocht is Michel Boer, alias Mima. Hij is één van de vier oprichters van Satudarah. Boer is dinsdag op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Clubavond

De politie heeft ook bewakingsbeelden verspreid van kennelijke mishandeling na een conflict dat zich in maart 2017 binnen Satudarah zou hebben afgespeeld. De beelden zijn van de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 maart. Een Opel Astra zet een zwaargewonde man af. Hij moest al strompelend zelf naar de eerste hulp lopen De politie stelt dat deze man is mishandeld door Satudarah-leden. Eenmaal in het ziekenhuis is hij in coma geraakt. Na een paar dagen ontwaakte hij maar hij wilde niet spreken over wat hem is overkomen.

Volgens de politie is de man op maandagavond 6 maart in een horecazaak aan het Bassin in Weert mishandeld. Daar houdt Satudarah iedere maandagavond clubavond houdt. De politie vraagt informatie over wat daar is gebeurd.

Zie ook:

‘Nieuwe ontwikkelingen’ in zaak Tattoo-verdachten

Clubhuizen Satudarah gesloten (UPDATE)

Politie doet invallen in Satudarah-clubhuizen