Politie verstoort cocaïnedeal in Breda

De politie heeft dinsdag twee mannen aangehouden voor de handel c.q. het bezit van 34 kilo cocaïne. Dat gebeurde kort na 17.00 op de woonboulevard in Breda.

Agenten van de landelijke eenheid zagen omstreeks 17.00 op de woonboulevard dat twee mannen elkaar ontmoetten. Nadat ze elkaar kort spraken werden twee big shoppers van de ene naar de andere auto worden overgezet. Daarna reden beide auto’s in verschillende richtingen weg.

Omdat volgens de politie daar in het verleden drugsoverdrachten plaatsvonden besloten de agenten de auto’s aan een controle te controleren. De auto met de bigshoppers werd net voor de Belgische grens op de A16 aan de kant gezet. Bij controle bleek dat de twee tassen waren gevuld met ongeveer 34 kilo cocaïne. De bestuurder werd aangehouden. Zijn auto en twee telefoons zijn in beslag genomen, daaronder een pgp-telefoon.

De tweede verdachte werd op de A16 bij Rotterdam aangehouden. Ook bij hem zijn vier telefoons en de auto in beslag genomen.

De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachten zijn een 54-jarige man uit Huis ter Heide en een 52-jarige man uit Delft.