Politie vindt 2,5 miljoen cash en 100 kilo coke

De politie heeft in een onderzoek meer dan 2,5 miljoen euro cash gevonden. Daarnaast is ook 100 kilo coke in beslag genomen. Het geld werd onderschept bij een overdracht van een grote tas vol bundels bankbiljetten. 

Naar aanleiding van onderzoek stond onder leiding van het Landelijk Parket van het OM. Twee mannen hadden donderdag 5 september afgesproken in Amstelveen, waar het geld uitgewisseld zou worden. Dat werd verstoord door de politie, maakt het OM vandaag bekend.

 

Bij de actie werden de twee mannen, een 41-jarige Ier die in Amstelveen woont en een Libanees (49) zonder adres in Nederland, opgepakt. de verdachten zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle.

Daarna werd bij een doorzoeking van een huis in Amstelveen nog eens twee tassen met contant geld werd gevonden. Daar trof de politie ook de 100 kilo cocaïne aan en een geldtelmachine.

In de tassen bleek in totaal 2.575.000 euro te zitten, de cocaïne is meer dan drie miljoen euro waard. De politie vermoedt dat het geld is verdiend met drugshandel.