Politie vindt 3,6 ton hasj in Rotterdam

Dinsdag heeft de politie op het Rotterdamse bedrijventerrein Spaanse Polder 3.600 kilo hasj in beslag genomen en acht mensen aangehouden. De vondst werd gedaan bij een bedrijf dat opslagboxen verhuurt, aldus de politie op donderdagmiddag.

Haven

De container was afkomstig uit Libanon en ingevoerd via de haven. De politie was getipt over de komst van de container. De hasj werd al in haven ontdekt maar de politie had besloten de zending door te leveren om de mensen die het zouden opvangen te kunnen inrekenen. De politie had informatie gekregen dat de drugs naar het opslagbedrijf aan de Thurledeweg in de Spaanse Polder zou worden vervoerd.

Arrestatieteam

Bij de start van het lossen, op dinsdagochtend, greep het arrestatieteam in en werden drie hoofdverdachten en vijf andere mannen aangehouden. Een 60-jarige Nederlander en twee Libanezen  van 41 en 71 zitten nog vast. Vijf mannen zijn na verhoor heengezonden. Onderzoek leidde de politie vervolgens naar de woning van de Nederlander in Rijswijk. Daar lagen twee vuurwapens.

Het onderzoek loopt nog.