Politie vindt 75 kilo coke in Rotterdamse woning (UPDATE)

De Rotterdamse politie heeft gisteren 75 kilo cocaïne in beslag genomen in een woning op de Kop van Zuid in Rotterdam. De partij vertegenwoordigt een straatwaarde van 3,75 miljoen euro. De bewoners van 46 en 37 jaar zijn aangehouden en zitten vast.

Grote tassen

Een lopend recherche-onderzoek leidde de politie gistermiddag naar de Rosestraat. Agenten zagen een auto aan komen rijden, waar vervolgens een man uit stapte. De man had meerdere bigshopper tassen bij zich, die hij mee de woning in nam. De politie besloot hierop de woning binnen te treden om het huis te doorzoeken.

Verborgen ruimte

Vervolgens werden rechercheurs van het “team ondermijning” ingeschakeld, die een verborgen ruimte vonden waarin de 75 kilo cocaïne was verstopt. Er lag ook een ton cash geld. De 46-jarige man is gearresteerd op verdenking van drugshandel en witwassen. Een 37-jarige vrouw die even later bij de woning aankwam is ook aangehouden. Beide verdachten zitten nog vast en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vrouw is vrijdag door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld.