Politie vindt coke en cash

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige handel in cocaïne op verschillende plekken in Den Haag drugs in beslag genomen. In totaal werd 119 kilo cocaïne, 19 kilo hasj en 371.000 euro aangetroffen. De eerste verdachte werd al op 21 juli aangehouden. 

Een aantal personen werd al een tijdje door de politie geobserveerd toen op 21 juli ’s avonds bij een woning in Den Haag een man in een auto een grote tas in ontvangst nam. Nadat even later de auto werd doorzocht, troffen agenten in de tas vijf kilo cocaïne aan. De verdachte, een 28-jarige inwoner van Utrecht, probeerde nog te vluchten, maar werd vrijwel direct hierna aangehouden door de agenten.

Boodschappentassen

Na de autocontrole doorzocht de recherche twee woningen in Den Haag. In de woning van waaruit de cocaïne werd overgedragen aan de verdachte in de auto vonden rechercheurs op zolder 114 kilogram cocaïne. De verdovende middelen zaten in een koffer en een aantal boodschappentassen. In de woning werd de 46-jarige bewoner aangehouden.

In een andere woning werd een 35-jarige man aangehouden. In zijn huis namen rechercheurs een geldbedrag van 371.000 euro en 19 kilo hasj in beslag.

De 46-jarige Hagenees en de 28-jarige Utrechter zitten nog vast. De 35-jarige man uit Den Haag is weer vrij.