Politie vindt bij controle doorgeladen geweer

Een 30-jarige man uit Goirle is zaterdagavond aangehouden nadat agenten een doorgeladen geweer met patronen in zijn auto hadden aangetroffen. Na zijn arrestatie werd in zijn woning onder meer nog een taser en zo’n 500 patronen in beslag genomen.

Een agent zag ten zuidwesten van Tilburg een auto een vreemde route rijden en besloot een controle in te stellen. In de auto werd een doorgeladen geweer met patronen, voorzien van een vizier, demper en een statief, aangetroffen. Bij doorzoeking van zijn woning vonden agenten onder meer een taser, een bivakmuts, een kogelwerend vest van de politie en ongeveer 500 patronen, geschikt voor het inbeslaggenomen geweer. De goederen zijn in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek.

Verzamelaar

De verdachte verklaart een verzamelaar te zijn van oorlogsspullen en met name oude wapens. Het geweer had hij met munitie een paar jaar geleden op een legerbeurs in België gekocht. Hij was naar het bos gereden om het wapen af te stellen. De politie ziet geen aanwijzingen dat de man met de wapens van plan was om misdrijven te plegen.