Politie vindt Europese recordhoeveelheid crystal meth (VIDEO UPDATE2)

In een verborgen ruimte in een loods in Rotterdam heeft de politie ongeveer 2.500 kilo methamfetamine (crystal meth) gevonden. Dit is de grootste vondst van de extreem verslavende drug ooit in Europa. De politie schat de straatwaarde op honderden miljoenen euro’s.

Donderdag

De politie brengt de vangst woensdag naar buiten maar de inbeslagname was al vorige week donderdag toen een bedrijfspand werd doorzocht. Agenten constateerden daar dat de binnenmaat van de bovenverdieping kleiner was dan de buitenmaat. Na onderzoek bleek dat over de breedte van het pand een muur was gemetseld. De verborgen ruimte lag daarachter. Pakketten met crystal meth waren daar opgestapeld.

Uitgeholde stenen

De inval was gedaan ‘na uitvoerig rechercheonderzoek’, niet van de Rotterdamse maar van de landelijke recherche. Dat betekent dat de politie een groter en internationaal opererend netwerk op het spoor is. Nader onderzoek leidde de recherche naar een loods in De Meern. In totaal werd hier 17.500 liter aan chemicaliën aangetroffen geschikt voor het wassen van cocaïne en de productie van synthetische drugs. Verder trof de politie uitgeholde stenen aan, waarin vermoedelijk drugs zijn gesmokkeld.

In het pand is na de politie-inval van de politie brand uitgebroken. Volgens de politie maakt deze brand ook deel uit van het onderzoek.

Het rechercheonderzoek is nog in volle gang. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Er wordt samengewerkt met internationale opsporingsdiensten.