Politie vindt goederen in zaak-Voorthuizen

De politie heeft bij een zoektocht in een bos bij Voorthuizen goederen gevonden waarvan wordt onderzocht of ze iets te maken hebben met een woningoverval van vorige maand. Om wat voor goederen het precies gaat, wil de politie niet zeggen. Bij de overval viel een dode, die later een van de overvallers bleek te zijn.

De politie vermoedt dat de daders zich voor de overval hebben opgehouden in het bos. Er is voornamelijk gezocht naar kleding. De politie roept getuigen op zich te melden als ze kledingstukken hebben gevonden in de omgeving. Ook wil de politie het weten als gasten van een nabijgelegen camping kleding die bijvoorbeeld aan de waslijn hing, kwijt zijn.

Bij de overval, die begin vorige maand werd gepleegd, probeerden de overvallers met geweld de woning binnen te dringen. Daarbij zijn bakstenen door het raam gegooid. Ook is er geschoten. De twee bewoners van de woning raakten gewond, de man had schotwonden in zijn been en de vrouw had verwondingen door rondvliegend glas.

In de straat waar de overval was gepleegd, vond de politie een gewonde man. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hij bleek een van de overvallers. De politie heeft twee andere mannen aangehouden, een van hen zit nog vast.

Lees ook:

‘Overvallen stel in Voorthuizen werd gevolgd’