Politie vindt kapitaal in feestlocatie Amsterdam

Op een feestlocatie aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam-West heeft de politie afgelopen woensdag bij een doorzoeking zeker 2,2 miljoen euro aan cash gevonden, aldus De Telegraaf. De politie zegt in de krant dat er veel criminelen samenkwamen om zaken te doen.

Liquidatieonderzoeken

Het gaat om Dido Events. Er zitten nog drie mensen vast. De politie had de zaak in beeld omdat er geregeld zware criminelen werden gesignaleerd. De krant schrijft dat Greg Remmers, de vader van Jesse Remmers, er werd gezien en ook leden van de Green Gang uit Amsterdam-Zuidoost. Het ging onder meer om personen die verdachte zijn in liquidatieonderzoeken.

Horecazaken Dido Events en Dido Food & Drinks zijn gevestigd in een complex waarin ook het Mercatorbad en een Kentucky Fried Chicken zijn gevestigd. De van afkomst Turkse familie T. is eigenaar van de bedrijven.

Tas

De politie en gemeente hebben de zaak vorig jaar wegens problemen met de vergunning gesloten. Daarna startte het bedrijf snel weer op. Afgelopen woensdag trad de politie binnen nadat er ‘een verdachte situatie’ was waargenomen door een agent. Er werd een tas overhandigd aan een man die deze vervolgens in Dido weer overhandigde aan een lid van de familie T..

Cocaïne

Volgens de politie is er informatie dat een crimineel lid van de familie T. samen met een andere crimineel in cocaïne zou handelen. Ook zou er in het pand zelf zijn gehandeld in partijen cocaïne en heroïne.

Iemand van een beveiligingsbedrijf dat werkzaamheden voor Dido verrichtte heeft bij de politie verklaringen afgelegd.