Politie vindt voor tonnen aan goud

In een onderzoek naar een Eindhovense pandjesbaas heeft de politie in een pand in Amsterdam voor tonnen aan sieraden en goud gevonden. De 45-jarige eigenaar wordt van fraude, heling, witwassen en het bezit van harddrugs verdacht.

Bedrijfspand

De actie was een uitloper van onderzoeken naar woninginbraken in en rond Eindhoven. Bij die onderzoeken dook niet zelden de naam op van een pandjeshuis aan de Eindhovense Schubertlaan, waar veel van de gestolen spullen zouden worden ingeleverd. De politie begon dinsdag met een uitgebreide doorzoeking van het bedrijfspand aan de Schubertlaan. In het pandjeshuis werden onder meer ruim honderd smartphones gevonden. Naar de herkomst wordt onderzoek gedaan.

Cocaïne

Ook vond de recherche in het pand tientallen grammen cocaïne en amfetamine en werd in een kluis voor tonnen aan goud en sieraden gevonden. Deze spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Zo wordt onder meer de herkomst van de spullen onderzocht. In de auto van de verdachte vond de politie nog een pakket met honderden grammen aan cocaïne.

Mercedes

In een loods aan de Waldeck Pyrmontstraat in Eindhoven werden onder meer een dure Mercedes gevonden, aantal scooters zonder framenummer en een gestolen scooter. Ook trof de recherche op die locatie elektronica aan. De herkomst daarvan wordt onderzocht omdat het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. Er werd ook onderzoek gedaan op een aantal adressen in Mierlo, Geldrop en Den Haag. In de woning van de verdachte in Mierlo werden zo’n meerdere cachetjes met poeder gevonden, waar verder onderzoek naar gedaan wordt. Op de andere adressen werd voornamelijk administratie in beslag genomen.