Politie vindt tonnen cash na nerveus gedrag

Vrijdagavond hebben politiemensen een 39-jarige man uit Litouwen aangehouden in Rotterdam. Dat kwam omdat hij zich opvallend nerveus gedroeg. Dat leidde de agenten naar een woning. In die woning lagen 210.000 euro cash en vele luxe goederen.

Stadsdriehoek

De politie heeft dit dinsdagmorgen bekend gemaakt.

Op de Stadsdriehoek in het centrum zagen agenten dat de man een appartementencomplex wilde binnengaan, maar zich bedacht toen hij een politieagent zag. De agent sprak de man aan en controleerde hem. Hij droeg een Rolex, had 1000 euro cash op zak en was in het bezit van een sleutel van een woning in de woontoren. De man vertelde de agent in het gesprek dat hij geen werk of andere inkomsten had.

PGP-telefoons

Op grond hiervan deden rechercheurs nader onderzoek in het luxe appartementencomplex. Naast de cash lagen daar jammers (verstoorder van telefoonsignalen), luxe kleren, een Rolex ter waarde van 35.000 euro, administratie die handelde over handel in drugs en PGP-telefoons. Alles is in beslag genomen en de 39-jarige Litouwse man zit vast op verdenking van witwassen.