Politie vindt cash bij invallen in Huizen (UPDATE)

De politie zegt dinsdag in Huizen invallen te hebben gedaan op verschillende locaties, onder meer in een autohandel op een bedrijventerrein. De actie begon nadat er informatie was binnengekomen dat er zich in de panden vuurwapens zouden bevinden. Er zijn twee vuurwapens in beslag genomen en er is één persoon aangehouden.

Om 09.00 begon de actie. Ook militaire zoekspecialisten waren ingeschakeld, met onder meer grondradar, om te zoeken naar verborgen ruimtes. In de panden werden twee vuurwapens en grote hoeveelheden contact geld aangetroffen. Een persoon is aangehouden op verdenking van overtreding van Wet Wapens en Munitie. De politie heeft een deel van het bedrijventerrein afgesloten.

Advocaat Sanne Schuurman noemt de informatie die de politie naar buiten heeft gebracht ‘zwaar overdreven’. Schuurman: ‘Mijn cliënt wordt verdacht van het bezit van twee handvuurwapens. Het geld dat is gevonden heeft niet eens geleid tot een witwasverdenking. Dat is handelsgeld van zijn onderneming.’

Er zijn ook productiemiddelen voor de wietteelt in beslag genomen. Het is waarschijnlijk dat er nog meer mensen zullen worden gearresteerd, het onderzoek is volgens de politie nog niet afgesloten. De gemeente Huizen onderzoekt of er voldoende juridische gronden zijn voor bestuurlijke sluiting van een of meer bedrijfspanden.