Politie vindt wapens bij verdachte Annecy

De politie heeft bij een doorzoeking van het huis van de man die in de zaak rond de viervoudige moord bij het meer van Annecy is opgepakt, veertig wapens gevonden. Dat heeft de Franse politie bevestigd op een persconferentie. Volgens de aanklager lijkt de verdachte sterk op een motorrijder die getuigen vlak na de schietpartij hebben gezien. Ook heeft zijn telefoon een mast in de buurt van de schietpartij aangestraald.

De politie heeft bij de doorzoeking ook twee helmen gevonden, maar die zijn niet van het merk dat de motorrijder die is gezien na de schietpartij ophad. Die helm zou een helm van de Franse gendarmerie zijn. De man die is opgepakt heeft bij de politie gewerkt, maar niet bij de gendarmerie. Hij zou zijn ontslagen omdat hij agressief en labiel zou zijn.

Oude wapens

In het huis werden veertig wapens uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Bij de schietpartij, die in september 2012 plaatsvond, werd een Luger P06 gebruikt. Dat wapen komt relatief vaak voor in Zwitserland, omdat het in de jaren dertig in het leger en bij de politie werd gebruikt.

In de verzameling van de verdachte zat ook een Luger, maar dat was niet hetzelfde type als wat bij de schietpartij is gebruikt. De politie heeft ook een 'grote scooter' in beslag genomen, maar het is nog niet duidelijk of het om hetzelfde voertuig gaat als die na de schietpartij is gezien.

Nog een man opgepakt

De aanklager benadrukt dat de man officieel nog niet is aangemerkt als verdachte, maar dat gebeurt mogelijk in de komende dagen wel. Er zijn nog geen concrete bewijzen tegen de man verzameld. Er wordt nog dna-onderzoek gedaan. Hoe dan ook, de man kan in ieder geval aangeklaagd worden voor wapenhandel, denkt de Franse politie.

Op de persconferentie werd ook duidelijk dat er nog een andere persoon is opgepakt. Hij was op het moment dat de man die wordt aangezien als de motorrijder werd opgepakt, op dezelfde plaats aanwezig. Hij probeerde te vluchten, maar de politie kreeg hem te pakken. Ook hij wordt ondervraagd. In zijn huis zouden explosieven uit de Tweede Wereldoorlog zijn gevonden.

Broer nog altijd verdachte

De Franse aanklager zei op de persconferentie bovendien dat hij de broer van een van de slachtoffers, die vorige maand werd vrijgelaten, nog altijd als verdachte ziet. Hij had ruzie met een van de slachtoffers, Saad Al-Hilli, om een erfenis van een miljoen. Al-Hilli werd met zijn vrouw en schoonmoeder doodgeschoten. Zijn twee dochters, destijds 4 en 7 jaar oud, overleefden de schietpartij.

Ook werd er een Franse fietser doodgeschoten. De politie heeft hem altijd gezien als een toevallige voorbijganger.