Politie vindt weer coke in luxe woontoren

Bij invallen in woontorens in het Rotterdamse centrum en in Rotterdam-Zuid heeft de politie vorige week cocaïne, geld en wapens in beslag genomen. Aanleiding was dat agenten vorige week dinsdag  een auto opmerkten die bij het zien van de politie hard een parkeergarage inreed.

Zuid

Die garage hoort bij een luxe appartementencomplex. De politie hield de auto aan en op basis van de verklaringen van de inzittenden, een 43-jarige Rotterdammer en 33-jarige Hagenaar, deed de politie invallen in een appartement op Zuid. In de woning werden zes vuurwapens, kilo’s hard- en softdrugs en versnijdingsmiddelen gevonden. De Rotterdammer zit nog vast.

Kop van Zuid

Later die dag zagen agenten in een parkeergarage van een woontoren op de Kop van Zuid opnieuw een automobilist die zich verdacht gedroeg. In een rugtas van de twee inzittenden zat bijna 32.000 euro aan contant geld. Verder onderzoek in meerdere woningen leverde nog eens 39.000 euro op, dure horloges en een geldtelmachine. De mannen uit Rotterdam hebben afstand van het geld gedaan en een boete van 7.000 euro betaald voor witwassen.

De Veranda

Een dag later was het weer raak in een luxe woontoren toen een 41-jarige Rotterdammer werd opgepakt in een appartement in De Veranda voor drugshandel. Er werd bijna 26.000 euro en drugs in beslag genomen. De laatste maanden waren er meer invallen in luxe woontorens in Rotterdam. Zie:

Rotterdamse penthouses vol drugs

Veel drugscriminaliteit in luxe woontorens

Zeven jaar cel tegen advocaat geëist