Politie vindt weer wapenarsenaal (UPDATE)

De politie heeft opnieuw een grote wapenvondst gedaan. In een garage in Nieuwegein zijn 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten en 36 automatische wapens gevonden. Volgens OM-topman Herman Bolhaar gaat het om een van de grootste wapenvondsten ooit in Nederland, zei hij dinsdagochtend op Radio1. Er zijn zeven verdachten aangehouden.

Naast de wapens zijn ook een kilo cocaïne, zeven ons hasj en xtc pillen gevonden. Daarnaast zijn ook grote hoeveelheden munitie gevonden. Bolhaar suggereerde op de radio dat de wapens te maken hebben met een onderzoek naar zware, georganiseerde misdaad rond ‘rivaliteit in de drugssfeer’.

De politie nam ook telefoons, sim-kaarten, usb-sticks en computers, notitieblokjes en twee gestolen auto’s in beslag. In de garage lag ook een zelfgemaakte fragmentatiebom.

Reeks wapenvondsten

De afgelopen maanden werden meerdere andere wapenvondsten gedaan. In september werd een voorraad wapens gevonden in Haarlem, waar een Hells Angel bij betrokken zou zijn. Afgelopen week werd een man veroordeeld tot vier jaar celstraf vanwege de vondst van een wapenarsenaal in Amsterdam, dat werd ontdekt in november.

In december werden in Loosdrecht onder meer zeventien kalasjnikovs gevonden. Die werden volgens de politie gebruikt bij liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, maar later bleek daarvoor geen bewijs te bestaan. In mei werd een wapenvondst gedaan in een onderzoek naar motorclub Bandidos. De vondst werd gedaan bij iemand die geen lid is van de motorclub.