Politie vond 1,5 miljoen cash in Tilburg

De politie vond 1,45 miljoen euro aan contant geld bij een zoekactie bij een Tilburgse familie, en niet 800.000 euro, zoals eerder werd gezegd. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag gezegd. De familieleden worden verdacht van het kweken van en de handel in hennep. Zes van de in totaal dertien verdachten zitten nog vast.

Dinsdag werd bij invallen, naast het cash geld, 300 liter vloeibare amfetamine en 100 kilo henneptoppen gevonden. Daarnaast werd er beslag gelegd op vakantiehuisjes, bankrekeningen, voertuigen en sierraden.

Een van de verdachten was twee maanden geleden op vrije voeten gekomen. Hij zat tot half juni in voorarrest voor een andere zaak over hennep, waarin hij een van de hoofdverdachten zou zijn geweest. Hij werd in september 2011 aangehouden bij een actie in Tilburg en Alphen. Er werd toen een hennepknipperij ontruimd, waarin twaalf mensen aan het knippen waren. Zou zouden werken in opdracht van vijf hoofdverdachten, die samen een criminele organisatie zouden vormen. Een van hen werd dus dinsdag weer opgepakt.

Lees ook:

Kritiek van advocaten op ‘showactie’ Tilburg