Politie voorkwam mogelijk liquidatie in Almere (VIDEO)

Politie en justitie denken vorige week in Almere een liquidatie te hebben voorkomen. Dat schrijft Het Parool. Doelwit zou de Amsterdamse crimineel M. el J. zijn geweest. Verdachten Quincy S. en Mike I. reden donderdagavond met een pistool in een gestolen BMW richting zijn huis in Almere.

Muts

Vervolgens heeft een arrestatieteam de twee rond 22.45 aan de kant gezet op de Hoge Ring in Almere. Mike I. (45) droeg plastic handschoenen en Quincy S. (32) had een handschoen op zijn schoot liggen. Eén verdachte de twee droeg ook dubbele kleding. Ondanks de voorjaarstemperaturen droeg één verdachte ook een muts, schrijft Het Parool.

Diamantbuurt

In de nacht van donderdag op vrijdag is daarna de 39-jarige vriendin van S. aangehouden. Zij wordt ervan verdacht het tweetal te hebben geholpen. De aanhoudingen vloeien voort uit onderzoek 13Baudette naar een op handen zijnde onderwereldmoord en afpersing, gijzeling, bedreiging en mishandeling.

Incassobureau

Het vermoede doelwit M. el J. (28) heeft een beruchte naam, net als zijn broer. Hij groeide op in de Amsterdamse Diamantbuurt en kwam net als zijn broer al jong met de politie in aanraking voor misdrijven. Hij is al meerdere keren gewaarschuwd voor een aanslag. De onderzoeksrechter heeft de drie verdachten woensdag in bewaring gesteld.

Volgens justitie had Mike I. ‘een incassobureau voor criminelen’. In november 2004 zou drugshandelaar Paul Hartman uit Heerhugowaard zijn overgedragen aan een groep Engelse drugscriminelen die was bestolen. Hartman is geliquideerd. I. is verdacht geweest van betrokkenheid bij een (andere) liquidatie en zelf ook herhaaldelijk door de politie gewaarschuwd voor een dreiging.