Politie vraagt hulp dood snackbarhouder

De politie in Amsterdam vraagt opnieuw de hulp van het publiek in de zaak van de snackbarhouder Shu Yung Lam op 16 juli 2010. De politie wil meer weten over een Chinese man in opvallende oranje werkkleding. Hij zou in de vroege ochtend van vrijdag 16 juli gezien zijn bij zowel de snackbar op de Mercuriusstraat als de vuilcontainer aan de Laanweg, waarin het lichaam van Lam is gedumpt. Het zou gaan om een oranje schort en/of een oranje werkbroek met banden over de schouders. Verder draagt de man vermoedelijk een bril en had lange grijze of beige werkhandschoenen aan.

Lam was eigenaar van snackbar Mercurius aan de Mercuriusstraat in Amsterdam-Noord en werd op zondag 18 juli wordt zijn lichaam in stukken aangetroffen in een ondergrondse vuilcontainer aan de Laanweg in Amsterdam-Noord. Er zijn twee verdachten aangehouden en er zit er nu nog één vast. 

Nadat deze Chinese man is gezien op de Laanweg is hij weggelopen in de richting van het Van der Pekplein. De recherche wil graag weten wie deze man nog meer gezien heeft op die bewuste vroege ochtend of hoort het graag als iemand de oranje werkkleding ergens heeft aangetroffen.

De politie heeft ook foto’s vrijgegeven van bezittingen van Lam die zijn vermist.

Meer informatie bij de Amsterdamse recherche.

Lees ook:

Arrestaties in zaak snackbarhouder

20.000 euro voor tip over vermoorde Lam