Politie VS ruilt bonnenboekje in voor app

 De politie in San Francisco doet momenteel een proef met een smartphone app die het schrijven van bonnen overbodig moet maken. De SFPD wil door het terugdringen van papierwerk het aantal uren dat agenten op straat patrouilleert verhogen. Dat lijkt te lukken, want de cybercops zijn per dag drie uur minder op het buro door de mobiele app.

 

De app wordt ontwikkeld door het bedrijf Arctouch en zal a.s. maandag op een conferentie worden getoond. Behalve het uitschrijven van boetes, kan hij ook worden gebruikt om kentekens op te vragen. De agent hoeft alleen maar de kentekenplaat te fotograferen en krijgt dan een melding wanneer de eigenaar gesignaleerd staat, of het voertuig gestolen is.

 Alle informatie wordt via internet teruggestuurd naar het hoofdburo waar kantoorpersoneel de verwerking doen. De agenten zelf kunnen langer op straat blijven en hoeven niet telkens terug naar het buro om de uitgeschreven bonnen administratief te verwerken. Korpschef Greg Suhr van San Francisco is enthousiast over de proef en noemt zijn mobieltjes “The Batcomputer”.