Politie was bang voor buik van Dotcom

De politie heeft antiterroristen-eenheden ingezet bij de arrestatie van Kim Dotcom, de eigenaar van downloadsite Megaupload, omdat ze bang waren voor zijn buik. Dotcom, die 165 kilo weegt, zou een aantal dagen voor zijn arrestatie een medewerker hebben aangevallen met zijn buik en schouder.

De rechter kijkt op dit moment of de inval bij de woning van Dotcom rechtmatig was. De internettycoon zegt dat hij mishandeld is tijdens zijn arrestatie. Vorige week publiceerde een televisiestation uit Nieuw-Zeeland, waar Dotcom woonde, beelden van de inval. Daarop was te zien dat er onder meer een helicopter werd ingezet.

De man die Dotcom met zijn buik zou hebben bewerkt, zou ook zijn mishandeld door twee van de veiligheidsmedewerkers van Dotcom. Daar hield hij een zere nek en schouders, een zere rechterpols en snij- en schaafwonden aan zijn linker pols aan over. Hij stapte naar de politie toen hij merkte dat zijn laptop was gestolen. De twee hadden een zakelijk conflict.

Dotcom zegt dat hij zijn medewerker drie keer had gevraagd om zijn woning te verlaten. Toen hij dat niet deed, vroeg hij zijn veiligheidsmedewerker om hem het huis uit te zetten. De medewerker greep zich daarbij vast aan de deurpost, waarna Dotcom hem met zijn gewicht naar buiten zou hebben geduwd.

Omdat er eerder foto’s opdoken van Dotcom met een shotgun, hield de politie er ook rekening mee dat er wapens in huis waren. Volgens de medewerker waren de middelen die bij de inval bij Dotcom werden gebruikt, terecht.